Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\isondernemenietsvoor\www\wp-content\plugins\revslider\includes\framework\functions-wordpress.class.php on line 258 De onderdelen – Is ondernemen iets voor jou?
Meer weten over hét lesmateriaal over ondernemerschap en zzp-schap in de 21e eeuw? Bel 06 24 97 85 68
De onderdelen 2018-02-28T14:11:49+00:00

IS ONDERNEMEN IETS VOOR JOU? bestaat uit de volgende onderdelen

Een inspirerend handboek over zelfstandig ondernemen

Met 40 heldere hoofdstukken waarin in 2 of 4 pagina’s op een laagdrempelige manier één onderdeel van (startend) ondernemerschap wordt behandeld. Het boek biedt naast inspirerende quotes van succesvolle ondernemers een combinatie van lezen en doen, veel doen.

Het handboek is geschreven door Karen Romme – al jaren een van de door startende ondernemers in Nederland meest gelezen auteurs – en Karel Wijne – expert in ondernemerschapsonderwijs.

40+ lessen met beeldmateriaal en docentenuitleg

Die horen bij de 40 onderwerpen uit het handboek en die naast veel voorbeelden en informatieve, onderhoudende en humoristische (YouTube) filmpjes met echte mensen, activerende klassikale opdrachten bevatten. (klik op het plaatje hieronder om een indruk te krijgen van les 18, die gaat over geld regelen)

>40 (groeps) praktijkopdrachten

Deze opdrachten kunnen deels tijdens de lessen worden uitgevoerd en deels buitenschools uitgevoerd worden. Een deel ervan zijn groepsopdrachten en een deel individuele opdrachten. Ze hebben allemaal tot doel ondernemend gedrag te stimuleren en kennis over ondernemerschap in de praktijk toe te passen.

>200 kennisactiverende vragen

Deze kennisvragen zijn te gebruiken in of buiten de lessen om de ontwikkeling van de leerlingen te activeren of te volgen. De vragen kunnen indien gewenst als basis dienen voor tussentijdse toetsen.

Docentenuitleg: Het goede antwoord is C, de meerderheid van de startende ondernemers begint een bedrijf in de zakelijke of persoonlijke dienstverlening.
Docentenuitleg: Het goede antwoord is C, voorbeelden van een bekende online marktplaats in Nederland is Werkspot.nl.