Deprecated: Function create_function() is deprecated in D:\www\isondernemenietsvoor\www\wp-content\plugins\revslider\includes\framework\functions-wordpress.class.php on line 258 Ervaringen – Is ondernemen iets voor jou?
Meer weten over hét lesmateriaal over ondernemerschap en zzp-schap in de 21e eeuw? Bel 06 24 97 85 68
Ervaringen 2017-01-16T18:40:13+00:00

Ondanks het feit dat het handboek pas in juni 2016 is verschenen wordt de lesmethode in het schooljaar 2016-2017 al gebruikt op de volgende mbo’s:

Ervaringen van docenten

Na een pilot in het schooljaar 2015-2016 zijn in september 2016 op 6 ROC’s meerdere studierichtingen van start gegaan met de lesmethode. Hier wat enkele docenten van de lesmethode vinden:

“Werken met IOIVJ is prettig, afwisselend en dynamisch omdat er een goede mix van aangeboden werkvormen en leermaterialen in zit. Ik kan hiermee uitstekend uit de voeten wat betreft mijn blended learning aanpak, de methode is eigentijds. Leerlingen vervelen zich niet en worden uitgedaagd.”

Geert van Hintum, docent detailhandel

“Ik vind het een prettige methode om mee te werken. 

De Powerpoints zijn een geweldige ondersteuning! Voor mij is het een heerlijke methode om vooral de leerlingen mee aan het denken te zetten.

Cindy Elmont-Wilson, docent Administratie, Secretarieel en Commercieel

Ervaringen van studenten

In het schooljaar 2015-2016 is een pilot uitgevoerd met bijna 100 studenten detailhandel, horeca, recreatie en toerisme van ROC de Leijgraaf. Hier wat enkelen van hen van de lesmethode vinden:

“Een kijkje in de toekomst. Wat staat je te wachten als je straks ondernemer wil worden? Dat leer je in deze leerzame lessen met een duidelijk en goed te volgen lesprogramma, ondersteund door powerpoints, een boekje en opdrachten, zorgt voor voldoende afwisseling.”

Jeamy Verheesen, 2e jaars detailhandel

“Deze methode brengt goed in kaart welke eigenschappen een ondernemer moet hebben, met een goede knipoog naar de toekomst: flexibel, zelfstandig en ondernemend. Ondernemers zijn immers de enige echte banenscheppers.”

Koen Roelands, 2e jaars detailhandel

“Het is makkelijk om de opdrachten te maken en te begrijpen omdat ze grotendeels gaan over wat ik zelf vind of welke keuzes ik zal gaan maken. De filmpjes die we te zien krijgen bieden duidelijke uitleg en goede voorbeelden waar je ook op kan letten met de opdrachten. De boekjes en de filmpjes met uitleg bieden goede aanvulling op elkaar.”

Kenny van Valkengoed, 2e jaars detailhandel